De gevaarlijkste vechtsporten van de wereld

De gevaarlijkste vechtsporten van de wereld

De gevaarlijkste vechtsporten van de wereld

Top 10 gevaarlijkste vechtsporten

Sinds de geschiedenis van de evolutie zijn mensen overlevingsvaardigheden en hulpmiddelen om zichzelf te verdedigen aan het ontwikkelen. Deze vaardigheden en hulpmiddelen variëren van stokken en stenen die eerst door Neanderthalers werden gecreëerd tot de krachtige en dodelijke vechtsporten van vandaag. Het mag u zelfs verrassen dat er een aantal vechtsporten zijn die specifiek ontworpen zijn om botten te breken in plaats van planken.

Top 10 meest dodelijke vechtsport disciplines

Zoals u waarschijnlijk hebt kunnen zien op onze site, zijn we geobsedeerd met vechtsporten en hier willen we onze ervaringen delen van de top 10 meest dodelijke vechtsport disciplines die ooit zijn gecreëerd. Deze lijst bestaat uit een mix van populaire moderne vechtsporten en lange gevestigde vechtsportstijlen waar u nog wellicht nooit eerder van hebt gehoord. Ze zijn gericht op niet alleen dodelijk te zijn, maar ook om echt het menselijk potentieel voor aanvallen als geheel te ontgrendelen. Nieuwsgierig om erachter te komen wie onze top 10 lijst heeft gehaald? Lees verder!

1. Krav Maga

Krav Maga beroemde onofficiële motto: "Doe ze echt pijn, en kom er mee weg".
Krav Maga beroemde onofficiële motto: “Doe ze echt pijn, en kom er mee weg”. Foto: Ultra Krav Maga

 

Het komt waarschijnlijk niet op de verrassing dat de meest effectieve en gevaarlijke vorm van vechtsport uit de wereld uit van een van de meest conflictgebonden regio’s van de wereld komt. Krav Maga is een niet-sportieve vorm van vechtsport, wat betekent dat het zich niet bezighoudt met het welzijn van de tegenstanders, uitschakelen hoe en op welke manier dan ook.

Deze populaire vechtsportstijl werd eerst ontwikkeld voor de Israëlische leger eenheden en werd gecreëerd met de bedoeling om zo veel pijn te doen zo snel mogelijk de tegenstander uit te schakelen, die vaak het aanval doel van uw tegenstander opzettelijk beëindigt. Volgens de New York Times is de onofficiële slogan van Krav Maga: ‘Doe ze echt pijn, en kom er mee weg’.

2. Line

Line werd in de jaren 90 gebruikt als US Marine Corps 'methode van gevecht.
Line werd in de jaren 90 gebruikt als US Marine Corps ‘methode van gevecht. Foto: Flickr

 

Line is de verkorte naam van “Linear Inspective Neural Override Engagement”. Deze dodelijke oorlogvoeringstechniek die de combinatie van verschillende vechtsporttechnieken bevat, inclusief de klassieke “heup worpen” van Judo, werd door de US Marine Corps in de jaren negentig gebruikt en is nog steeds in dienst van talrijke speciale troepen.

Opgevolgd door het Marine Cops Martial Arts Programma in de afgelopen jaren was het relatief onbuigzaam, vooral voor niet-opkomende situaties, zoals vredesoperaties, omdat het hoofddoel is om het leven van je tegenstander te beëindigen.

3. Rough and Tumble

Een Rough And Tumble In Georgetown.
Een Rough And Tumble In Georgetown. Foto: WETA

 

Deze vorm van brutale vechtsporten ontving zijn bekendheid tijdens de Amerikaanse Revolutie in de 17e eeuw. Het wordt gezegd dat het een van de weinige vechtstijlen is die in de Verenigde Staten zijn oorsprong heeft. Dit koloniale bloedbad beklemtoont de maximale strijdvormen van oorbijten, oog uitsteken met de vingers tot tongbijten. Tegenwoordig is de term “Rough and Tumble” meer geassocieerd als een term voor ruw wanordelijke ongecontroleerd vechten of worstelen.

4. Ninjitsu

De Ninjas werden vaak genoemd naar hinin (niet-mensen). Foto: Pinterest
De Ninjas werden vaak vernoemd naar hinin (niet-mensen). Foto: Pinterest

 

Ninjutsu is een van de beroemdste vechtsporten in de populaire cultuur, omdat bijna iedereen bekend is met de term ‘Ninja’. Terug in feudaal Japan richtte deze vechtsportstijl zich op onconventionele oorlogvoering, spionage en moord. Ninjas, degenen die Ninjutsu beoefenen, werden zelfs vaak genoemd als hinin (niet-mensen).

5. Vale Tudo

Vale Tudo-evenementen zijn vaak zo brutaal dat ze ondergronds moesten worden gehouden.
Vale Tudo-evenementen zijn vaak zo brutaal dat ze ondergronds moesten worden gehouden. Foto: Ensomartialarts

 

Wordt minder populair dan andere Braziliaanse vechtsportstijlen zoals Capoeira en Braziliaanse Jiu Jitsu, is deze volledige contactbestrijdingsport zo dodelijk gezien het feit dat zijn naam letterlijk betekent dat er iets gaat. Het bestaat uit een zeer beperkt aantal regels en combineert technieken uit talrijke vechtsporten. Gevechten worden meestal ondergronds gehouden, omdat het vrij wreed en gevaarlijk is dat het vaak in de media zorgt.

6. Bacom

Bacom of Vacon is geboren op de straten van de hoofdstad van Peru
Bacom of Vacon is geboren op de straten van de hoofdstad van Peru. Foto: Livingtravel

 

Hoewel het niet zo bekend is als veel van haar vechtsporten, is Bacorn (of Vacorn) net zo effectief en dodelijk. Deze vechtsportstijl in Peru is geboren op de straten van Lima. Het is een samensmelting van talrijke vechtkunstenbewegingen waar gevechten vaak tot de dood leiden door het benadrukte gebruik van verborgen wapens en misleidingen.

7. Eskrima

Eskrima was verboden door de Spaanse overheersers omdat het te 'gevaarlijk' zou zijn.
Eskrima was verboden door de Spaanse overheersers omdat het te ‘gevaarlijk’ zou zijn. Foto: Itimes

 

Eskrima (Arnis of Kali) is de nationale sport van de Filipijnen, die nadruk legt op hand-tot-hand en wapengevechten die gebruik maken van stokken, messen, zwaarden en diverse geïmproviseerde wapens.

Wat je misschien niet weet over deze bijzondere vechtsportstijl is dat het tijdens de Spaanse invasie verboden was en nog steeds bestaat tot op deze dag omdat de lokale bevolking de krachtige vechtstijl als een dans kon vermommen.

8. Braziliaans Jiu Jitsu

Royce Gracie tijdens zijn eerste UFC-titel, terwijl hij Ken Shamrock verslaat.
Royce Gracie tijdens zijn eerste UFC-titel, terwijl hij Ken Shamrock verslaat. Foto: Hubpages

 

Braziliaanse Jiu-Jitsu, ook bekend als BJJ, heeft zijn huidige populariteitsberoemdheid bereikt door de eerste, tweede en vierde winnaar van de Ultimate Fighting Championship (UFC), de legendarische Royce Gracie. Hij is bekend in zijn overwinningen in het verslaan van veel grotere tegenstanders die eerder een verscheidenheid aan andere stijlen hadden getraind. In BJJ is het echter voordelig voor kleine beoefenaars om hun lichamelijke hefboomwerking te benutten, aangezien de sport nadruk legt op de gevechten tegen de grond.

9. Muay Thai (Thai of kickboksen)

Thailand's meest beroemde "Art of Eight Limbs" staat bekend om zijn aanzienlijke gebruik van elleboog- en knie-aanval.

 

Thailand’s meest beroemde “Art of Eight Limbs” staat bekend om zijn aanzienlijke gebruik van elleboog- en knie-aanval. Het is geen verrassing dat zo’n woeste vorm van zelfverdediging zou komen uit een land dat veel geweld gekend heeft en veroverde de geschiedenis door het gebruik van de vechtsport tijdens de Siamese Revolutie in 1932.

10. Kung Fu

Kung Fu is al eeuwenlang in zijn land van herkomst, China, beoefend

 

Kung Fu wordt al eeuwenlang in zijn land van herkomst, China, beoefend, vaak genoemd als de grootvader van hand-tot-hand vechten. Gebruikt door Chinese strijders als een vorm van aanval evenals zelfverdediging. Kung Fu is de algemene term die wordt gebruikt voor Chinese vechtsporten. Hoewel er een verscheidenheid aan stijlen van Kung Fu training zijn, hebben ze allemaal dezelfde wortels: om je vijand met bliksemsnelheid en preventieve kracht te slaan. Monniken zijn beroemde beoefenaars van Kung Fu, die hun lichamen en geesten vormen in dodelijke oorlogsmiddelen – met of zonder wapens.

While choosing either of these bear in mind, that our martial arts school have all of them available!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *