Zelfverdediging de voordelen

Zelfverdediging de voordelen

De voordelen van het beoefenen van vecht sporten voor zelfverdediging

Vechtsporten zijn een eeuwenoude discipline die wordt gebruikt om geest, lichaam en geest te trainen om als één te handelen. Beoefenaars van vechtsporten zijn op een continue zoektocht naar harmonie en zelfdiscipline door fysieke discipline. Vechtsporten worden beoefend als een vorm van zelfverdediging om te voorkomen dat beoefenaars een leven van angst leiden. De school van denken is eenvoudig; het kennen van zelfverdedigingstechnieken plaatst je in een positie van macht, met je lichaam en je leven. Of jezelf nu inschrijft voor vechtsporttrainingen of je kinderen, er zijn veel voordelen van het beoefenen van vechtsporten voor zelfverdediging. We hebben een korte lijst met voordelen verzameld die u onmiddellijk opmerkt en die zich in de loop van de tijd zullen ontwikkelen.

Discipline

De belangrijkste focus van vechtsporttraining is zelfdiscipline. Zelfdiscipline wordt versterkt in de dojo door middel van uniformen, gebruiken en technieken die worden toegepast. Beoefenaars leren discipline in lichaamsbewegingen, bewuste focus en het volgen van een ethische code. Het om hoog werken in het banden systeem van prestaties ontwikkelt zowel het lichaam als de geest en harmoniseert de twee door ontwikkeling van moreel karakter samen met fysieke bekwaamheid. Het leren en volgen van zelfdisciplinatietechnieken in de dojo zal overgaan in het privéleven, inclusief werkethiek, school en thuis. Vechtsporten benadrukken het belang van het toebrengen van schade aan anderen alleen als een methode van zelfverdediging en een juiste reactie, niet als een middel om anderen te pesten of te schaden.

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen van het leren van zelfverdediging is onmetelijk. Sommige kinderen of mensen vinden een overweldigend gevoel van trots en voldoening in hun eigen persoonlijke vaardigheden bij het doorlopen van het ranglijstsysteem(banden systeem). Ze weten precies wat van hen wordt verwacht en kunnen naar meetbare doelen oefenen om te bereiken wat ze willen beheersen. Omdat vechtsporten een persoonlijke reis van zelfdiscipline en meesterschap zijn, zelfs als een deelnemer een wedstrijd verliest, zijn ze niet minder een beoefenaar, omdat de echte concurrentie met zichzelf is.

Een van de grootste bijdragende factoren aan het verkrijgen van zelfvertrouwen door zelfverdediging is de kracht die men voelt over zijn eigen lichaam en veiligheid. Het meest timide kind zal een beetje rechter gaan staan ​​als het gemachtigd is met basale zelfverdedigingstechnieken die een aanval van een pester zullen helpen verijdelen. Zelfvertrouwen wordt vaak geportretteerd door manieren en houding, en iemand die ervan overtuigd is in zichzelf en zijn capaciteiten om zichzelf en anderen te verdedigen, neigt ernaar dat onbewust over te brengen. Dit vertrouwen en bewustzijn kan ertoe bijdragen dat u minder kwetsbaar wordt of kwetsbaar wordt als slachtoffer.

Bewustzijn en inzicht

Kinderen en volwassenen die getraind en gedisciplineerd zijn in zelfverdediging zullen een nieuw bewustzijn krijgen dat ze misschien nog niet eerder hebben opgemerkt. Een onderdeel van zelfverdedigingtraining is om je bewust te zijn van de omgeving en te anticiperen op aanvallen en hoe je op elk gegeven moment een tegenaanval zult uitvoeren. Deze vaardigheid helpt je om je meer bewust te zijn van dingen in het algemeen, omdat een scherp gevoel van omgeving waarneming  essentieel is om slachtofferschap te voorkomen. Deze algemene verbetering van het omgeving bewustzijn helpt bij alle aspecten van het leven, van het lezen van aanwijzingen tot het opmerken wanneer u moet tanken voordat het gas opraakt.

Persoonlijke veiligheid

Misschien heeft een vierjarige beoefenaar van vechtsporten met witte band niet de fysieke bekwaamheid om een ontvoerde kidnapper te overmeesteren, maar de vaardigheden die zijn geleerd in zelfverdedigingstraining zullen het kind in staat stellen om terug te vechten met alles wat ze hebben, en in sommige gevallen heeft dit bewezen dat het mensen met slechte bedoelingen afschrikte om hen te belagen. De meest vreemde ontvoerders, overvallers en verkrachters zijn opportunisten die op zoek zijn naar gemakkelijk slachtoffer. De simpele daad van verzet en terugvechten maakt de potentiële aanvaller minder snel geneigd om een daad te volgen en de weg van de minste weerstand te vinden in iemand die minder strijdlustig is. Ja, dit spreekt voor zich dat iedereen getraind moet zijn in de kunst van zelfverdediging!

FITNESS

Zelfverdedigingstraining zoals krijgskunsten is fysiek niet eenvoudig. Opwarmingen, stretching en krachtbewegingen worden allemaal toegepast om de bewegingen en technieken te verbeteren. Het beoefenen van vechtkunsten daagt je spier- en cardiovasculaire systemen en flexibiliteit uit. Vechtkunst meesters zijn sterk, snel en flexibel, in staat om hun tegenstanders te verslaan. Het beoefenen van zelfverdediging kan in een uur tot 500 calorieën verbranden en helpt obesitas te voorkomen.

Er zijn zoveel voordelen aan het leren van zelfverdedigingstechnieken op elke leeftijd. Het beoefenen van zelfverdediging is goed voor geest, lichaam en ziel – de verkregen gemoedsrust is onmetelijk. Gewoon weten hoe je jezelf moet verdedigen en reacties oefenen, vermindert de kansen die je ooit zult hebben om de vaardigheden daadwerkelijk te gebruiken. Als je op zoek bent naar een uitstekende plek om zelfverdediging te leren in Hardinxveld of Rotterdam, ga dan naar Budoclub Tryitout. We bieden zelfverdedigingslessen voor jongeren, maar ook voor hun ouders en familieleden. Probeer vandaag nog een van onze krachtige lessen! Zie ons lesrooster en kies een goede dag uit om mee te trainen.