Examen tips Judo

Examen tips Judo

Judo Examens

“Wat moet ik allemaal weten voor mijn volgende band?” Die vraag horen we best vaak. Budoclub Tryitout houdt de richtlijnen van de Judo Bond Nederland (JBN) aan. De JBN heeft per band een zogenaamde kyukaart uitgegeven waar de eisen per band op staan. Zo is er een gele kaart voor de gele band, een oranje kaart voor de oranje band, en zo helemaal door tot aan de zwarte kaart.

Om de kwaliteit van de Judoka’s te waarborgen moeten de exameneisen zoals deze zijn opgesteld door de Judobond Nederland (JBN) worden gehandhaafd. Per graduatie staat beschreven welke technieken een Judoka moet kunnen uitoefenen, zowel links als rechts.
Deze exameneisen zijn opgesteld om de kwaliteit van Judoka’s te beoordelen ongeacht welke club je voor uit komt. Een Judoka met blauwe band bij club X beschikt over dezelfde kwaliteit als een Judoka bij club Y. Daarnaast dient de Japanse nomenclatuur bekend te zijn bij de Judoka’s. Dit als voorbereiding voor het zwarte band (1e Dan) examen. Maar ook voor de overgang met trainingen bij andere Judoclubs, het Nederlande Kawaishi systeem (1e beenworp etc.) wordt zelden gebruikt bij Judoclubs. Dit voorkomt onduidelijkheid bij de Judoka’s indien ze bij een andere club bijtrainen of als ze een Judo opleiding gaan volgen.

Als een van onze judoka’s zijn examen doet, kan hij of zij dit voorbereiden aan de hand van de kyukaart. De technieken die nodig zijn voor een volgende band staan vermeld op de volgende kyu kaart.

Om iedereen nog meer van dienst te kunnen zijn, hebben we de kaarten nu online beschikbaar gemaakt. Hieronder staan de kaarten in het klein. Door erop te klikken, wordt de afbeelding in het groot geopend.

GelebandOranjebandGroenebandBlauweband Bruineband Zwarteband

            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *