10 TIPS VOOR VERTROUWEN EN LEIDERSCHAP

10 TIPS VOOR VERTROUWEN EN LEIDERSCHAP

10 TIPS VOOR VERTROUWEN EN LEIDERSCHAP

Elke ouder wil gelukkige, gezonde en zelfverzekerde kinderen.
Hier bij Budoclub Tryitout, vinden onze instructeurs dat het geven van vechtkunsten aan kinderen het zelfvertrouwen van kinderen van alle leeftijden kan helpen opbouwen. De technieken die we op onze #club toepassen, helpen kinderen om accuraat te zijn in hun bewegingen, vaardig in hun leren en vertrouwen in hun vechtsportvaardigheden.

Als ouder, hier zijn enkele suggesties over hoe je zelfvertrouwen bij je kinderen thuis kunt inblazen:

LAAT ZE ZELF DENKEN

Kinderen zijn dol op nieuwe dingen leren en geloof het of niet, ze houden ook van uitdagingen. Lever ideeën die de verbeelding van uw kind kunnen stimuleren en begeleid ze door het proces. Hier zijn slechts een paar ideeën:

Geef raadsels of puzzels die ze kunnen oplossen. Deze kunnen variëren van een eenvoudige vraag met een open einde die creatieve gedachten tot de meer hersenkrakers zoals Sudoku of bordspellen.
Introduceer boeken die vragen stellen of nieuwe onderwerpen en avonturen toevoegen. Dit zal hen in staat stellen hun kennis uit te breiden en te fantaseren over verre plaatsen of ervaringen.
Werk samen om problemen op te lossen, maar laat ze het voortouw nemen. Door samen met je kind een raadsel op te lossen of een taak in huis uit te voeren, kun je zelfvertrouwen opbouwen en laat ze een superster in je ogen zijn.
Focus en concentratie is een bekend voordeel van kindervechtklassen. Van de meest elementaire vormen tot complexere bewegingen en deze oefeningen breidt zich uit naar andere delen van hun leven, zowel thuis als op school.

MAAK ZE MAATSCHAPPELIJK

Laten we eerlijk zijn, de kinderen van vandaag brengen meer tijd door voor een tv- of smartphonescherm dan we graag zouden willen. Kinderen sociaal actief krijgen kan helpen voorkomen dat ze zich terugtrekken en kan zelfvertrouwen opbouwen onder anderen in hun leeftijdsgroep en zelfs met volwassenen. Hier zijn enkele suggesties:

Houd een volwassen feestje, of misschien een barbecue, en vraag de kinderen om te helpen. Ze kunnen de deur openen, jassen aannemen, gasten introduceren bij hun aankomst en zelfs helpen bij het serveren van (niet-alcoholische) dranken en eten. Samenwerken met volwassenen kan hen helpen zich te verhouden tot een oudere leeftijdsgroep en hun horizon te verruimen.
Laat ze hun eigen feest organiseren. Laat ze plannen, uitnodigingen versturen, eten en voorraden kopen. Wat zou er meer vertrouwen kunnen opbouwen dan dat?
Laat ze een sport les volgen, misschien een vechtsport, zwemmen of een andere fysieke sport of ambachtelijk onderwijs. Dit helpt hen actief te houden en weg van de computer of tv terwijl ze hun levensvaardigheden leren.
Is er een grotere sociale ervaring dan een vechtsportles voor kinderen? Kinderen leren samen te werken en helpen elkaar te verbeteren, terwijl ze op een respectvolle manier leren omgaan met volwassenen, en ze helpen bij de andere respectvolle kinderen! Ouders van vechtsportleerlingen zijn aangenaam verrast om erachter te komen dat dit ook een boeiende sociale ervaring voor hen wordt, omdat vriendschappen en banden met andere ouders worden gemaakt voor de kinderen tijdens hun vechtsport reis!

HELPEN

Kinderen vinden het leuk om het gevoel te hebben dat ze een verschil maken. Anderen helpen is een geweldige manier om hen deze voldoening te geven. Door kinderen te vragen een bijdrage te leveren, kunnen ze zien dat taken moeite en denken vergen en ze voorbereiden op grotere taken die voor hen liggen. Hier zijn een paar manieren waarop kinderen kunnen helpen:

Hulp rond het huis – dit geeft ze zelfvertrouwen door bij te dragen aan een veilige, schone plek om te wonen tijdens het werken met hun ouders in teamverband.
Breng cupcakes naar een verpleeghuis. Hierdoor kunnen jongeren zien hoe volwassenen leven als ze ouder worden. voor de ouderen is het ook prettig de extra aandacht.
Vrijwilligerswerk doen bij het plaatselijke dierenasiel – kinderen houden van dieren en dieren houden van kinderen. Het zorgen voor de dieren zal zowel een gevoel van verantwoordelijkheid als een gevoel van zelfvertrouwen opbouwen.
Vechtsporten leren kinderen niet alleen zelfvertrouwen en zelfverdedigingvaardigheden – ze trainen in een omgeving die vaak een partner vereist en ze werken samen met andere kinderen en bouwen teamworkvaardigheden op omdat ze met leeftijdsgenoten oefeningen en oefeningen met elkaar doen.

LAAT ZE HUN BELANGEN DOEN

Kinderen willen emotioneel gehecht zijn aan wat ze doen. Kinderen onafhankelijk hun eigen interesses laten nastreven, is een geweldige manier om ze zelf te laten ontdekken en een band op te bouwen met wat ze doen. Laat je niet verleiden om hen te dwingen tot wat je denkt dat ze zouden moeten willen of denken, laat ze hun eigen voorkeuren ontwikkelen. Er kan echter een beetje ouderlijke begeleiding nodig zijn als hun ideeën te schandalig of gevaarlijk worden.

Kinderen houden van superhelden in actiefilms. Het komt zelden voor dat een kind geen belangstelling toont voor training om coole bewegingen te leren zoals een Teenage Mutant Ninja Turtle of een Power Ranger en zelfs Spiderman! Er gebeurt echter iets magisch tijdens de reis van hun vechtsport: het doel om een ​​hogere band te bereiken en uiteindelijk een zwarte band te worden, zorgt voor vaardigheden die veel andere atletische activiteiten niet hebben. Vraag het gewoon aan de ouder van een vechtsport leerling!

NIET OVERMATIG PRIJZEN

We prijzen onze kinderen graag als ze het goed doen, maar dit kan soms te ver gaan. Zelfvertrouwen kost tijd, en als de ouders hun kinderen prijzen voor elk klein ding, kunnen ze de lat te laag leggen en voorkomen dat het kind werkt om het beter te doen. Loof wanneer er iets groots gebeurt, maar bewaar je lof voor die speciale gelegenheid.

In onze vechtsportlessen loven we onze jonge leerlingen als ze een oefening correct uitvoeren, of nemen ze het initiatief om hun medestudenten te helpen. We richten ons er echter ook op dat dit gebeurt in een gecontroleerde omgeving, waar discipline en respect worden benadrukt.

LAAT HEN DE BESLISSINGEN MAKEN

Kinderen voelen zich bevoegd als ze de leiding krijgen. Door hen de mogelijkheid te bieden hun eigen beslissingen te nemen, kunnen ze zelfvertrouwen en een goed beoordelingsvermogen opbouwen. Zorg er echter voor dat ze de limieten kennen en hen meerdere keuzes bieden. Hier zijn een paar voorbeelden:

Laat hen in redelijkheid hun kledingkast, kapsel en slaapkamerdecoratie kiezen.
Besluitvorming is een van de grootste voordelen van vechtsportlessen voor kinderen. We leren je kind niet alleen om beslissingen te nemen, we leren ze om GOEDE beslissingen te nemen! Een groot deel van ons curriculum voor vechtsportlessen voor kinderen leert hen omgaan met en reageren op groepsdruk, evenals het regelmatig bespreken van strategieën en technieken tegen pesten die ze elke dag kunnen gebruiken.

WEES KALM & ZEKER

Kinderen kijken hun ouders veel nauwer na dan je zou denken en ze kunnen hun gemoedstoestand vrij gemakkelijk oppikken. Probeer kalm te blijven als dingen niet zoals gepland verlopen, of als volwassenen het moeilijk hebben met ouderlijke problemen. Houd vertrouwen in de capaciteiten van uw kind. Hier zijn een aantal manieren om dit te doen:

Verlies je niet als je kind niet aan je verwachtingen voldoet. Moedig ze aan, in plaats van ze uit te schelden, en leid je kind rustig naar verbetering.
Heb vertrouwen in je eigen kunnen om je kind te koesteren. Dit vertrouwen komt met ervaring en kan ook worden opgebouwd door het lezen van boeken over ouderschap, of door gewoon met andere ouders te praten.
Het is veel gemakkelijker om een ​​kalme en zelfverzekerde ouder te zijn als je kind respectvol en gedisciplineerd is! De voordelen van vechtsporten zullen zeker iedereen in het huishouden positief beïnvloeden!

NIET REDDEN

Elk kind zal zijn goede dagen en slechte dagen hebben. Als het goed gaat, geef dan complimenten wanneer dat nodig is. Als dingen niet zo goed gaan, ga dan een beetje achteruit en kijk of uw kind het probleem zelfstandig kan oplossen. Door hen de mogelijkheid te bieden hun probleemgebieden te doorzoeken, kunnen ze hun probleemoplossend vermogen vergroten, hun vastberadenheid bevorderen en meer zelfvertrouwen geven.

De onafhankelijkheid van hun ouders terwijl ze op de mat zitten en coole zelfverdedigingsbewegingen uitvoeren, is een grote stap in de richting van niet alleen het vertrouwen in je kind opbouwen, maar ook het vertrouwen in de ouder opbouwen, wetende dat hun kind zelf problemen met anderen kan oplossen. Natuurlijk zal onze instructeur indien nodig bemiddelen bij eventuele problemen, maar zonder de emotionele band die een ouder zou kunnen uiten.

FANTASISE OVER DE TOEKOMST

Zelfs jonge kinderen weten dat ze ooit zullen groeien en dat ze door hun toekomstige fantasieën in de juiste stemming worden gebracht. Ons vechtsportprogramma voor kinderen biedt een geweldige manier om kinderen enthousiast te maken voor hun toekomst! Naarmate ze doorgaan met hun opleiding en vorderingen in de rangen van de banden, leren ze hoe ze hun doelen kunnen stellen en plannen maken om een ​​doel te bereiken.

Meld je kind vandaag nog aan voor een gratis proefles. Je helpt je kind mentaal voor te bereiden op zijn meest plezierige en productieve zomer ooit!