Martial Arts en teamsport

Martial Arts en teamsport

Kun je niet kiezen tussen vechtsporten of teamsporten voor je kind? Dat hoeft niet!

Net als een goede roundhouse kick vullen Martial Arts en Team Sport elkaar perfect aan. Maak je geen zorgen, de tijd die je zoon of dochter in de Dojo doorbrengt, neemt niet weg dat ze beter zijn in het veld. In plaats daarvan is het een investering in hun mentale en fysieke capaciteiten die naadloos zal vertalen naar elke andere sport waarin ze willen deelnemen.

Hier zijn vijf voordelen die uw kleine atleet zal genieten bij het trainen in vechtsporten en tegelijkertijd het spelen van teamsporten.

 1. Zelfvertrouwen. Teamsport kan intimiderend zijn. Kinderen worden verantwoordelijk gehouden door hun coaches, teamgenoten en zelfs sommige over-agressieve ouders, die hun gedachten vanaf de zijlijn uitspreken. Met het ouder worden zien kinderen het besef dat niet iedereen het team maakt. Vaak garandeert een selectieplek niet eens speeltijd. Het kan lastig zijn voor een verlegen of onzekere jonge atleet om te ondernemen.

  Martial Arts biedt een lagedrukomgeving voor jonge kinderen. Iedereen “maakt het team” en kan deelnemen, ongeacht bekwaamheden of geslacht. Kinderen worden beloond voor hun harde werk met positieve instructies, feedback en nieuwe band of streep kleuren wanneer ze mijlpalen behalen. Deze positiviteit kan uw zelfrespect vergroten en uw kind helpen om beter om te gaan met de druk die vaak met Team Sport gepaard gaat.

 2. Activiteit en kracht. Teamsporten zijn seizoensgebonden. Wat doet uw kind tijdens het laagseizoen om te verbeteren of blijft het gewoon in vorm? De tijd die ze besteden aan het zitten voor een scherm, zal hun prestaties voor de coach van hun team niet ten goede komen.

  Vechtsporten houdt kinderen actief en gefocust. Het is een ongelooflijke combinatie van cardio, plyometrics en stretching die het evenwicht van uw kind, lichaamsbewustzijn, reflexen en kernkracht zullen ontwikkelen – alle voordelen die de prestaties in andere sporten zullen verbeteren.

 3. Discipline en respect. Topatleten zijn meestal degenen die de meeste zelfbeheersing demonstreren. Ze luisteren naar aanwijzingen, tonen respect voor anderen en zijn verantwoordelijk voor hun acties.

  In de Dojo worden kinderen geïnstrueerd om aandacht te schenken aan hun Sensei en hun uniformen op de juiste manier te dragen. Buigen om respect te tonen voor hun leeftijdsgenoten is heel gebruikelijk – zoals een traditionele dankgroet: “OSS!” Kinderen leren om te doen wat juist is, in plaats van gewoon te doen waar ze zin in hebben. Ze worden aangemoedigd om voor anderen te klappen en een goede sportiviteit uit te stralen – net als bij teamsporten.

 4. Zelfverdediging. Tegenwoordig bestaat pesten in vele vormen. Uw kind kan lastig gevallen worden in de klas, op de speelplaats of thuis als het achter een scherm zitten. Het kan ook op het speelveld gebeuren.

  Op de mat leren kinderen de beste manieren om confrontaties te vermijden, maar leren ze hoe ze het best voor zichzelf op kunnen komen, mocht dit onvermijdelijk zijn. Ze leren hun tegenstanders te respecteren en verschillende technieken te hanteren om hen te helpen de schade te beperken. Dit bouwt vertrouwen op dat hen zal helpen omgaan met tegenslagen in andere sporten.

 5. Verbintenis. Vechtsporten vereist een enorme inzet van u en uw kind. Regelmatige aanwezigheid verbetert de consistentie en prestaties.

  Sporters die deelnemen aan een Team Sport wenden zich volledig tot groepsdoelen zoals het winnen van een wedstrijd of een kampioenschap. Evenzo moeten vechtsporters zich engageren voor hun sportieve ambities. Regelmatig oefenen verbetert de vaardigheden en versnelt het afstuderen naar hun volgende band kleur. Leren hoe je jezelf kunt toepassen op een specifieke oorzaak, zal helpen in alle aspecten van het leven, inclusief Team Sport-inspanningen.