Hoe Ju Jutsu pestkoppen en pesten voorkomt

Hoe Ju Jutsu pestkoppen en pesten voorkomt

Hoe Ju Jutsu pestkoppen en pesten voorkomt

Een typische zorg voor ouders als ze overwegen hun kind te laten opleiden voor een vechtkunst (sport) is dat ze de mogelijkheid riskeren dat hun kind gewelddadig wordt. Deze zorg is niet zonder reden, want er zijn verschillende populaire films en televisieshows geweest waarin mensen met vechtsporten als gevaarlijk en schadelijk voor anderen worden afgebeeld. De vaardigheid om een ander persoon te verwonden kan als nuttig worden beschouwd, maar ook als gevaarlijk omdat het een katalysator kan zijn voor een kind om een bullebak te worden.

In een recente studie wordt 77% van de studenten mentaal, verbaal en fysiek gepest, wat ernstige gevolgen kan hebben. Geen van de ouders wil dat hun kind deel uitmaakt van die statistiek of het veroorzaken, en dat is de reden waarom zo velen schrikken om zich volledig te registreren voor vechtsportlessen. Ju Jutsu is echter geen vechtsport die moet worden vermeden, vooral als je de bovenstaande statistieken wilt vermijden. In plaats daarvan moet je ju jutsu bekijken om pestkoppen te voorkomen of pesten.

Meld je aan bij Budoclub Tryitout

Wat is pesten?

Voordat we in de voordelen duiken, gaan we een stapje terug doen om pesten een beetje meer te begrijpen. Voor velen kan het worden verward met ‘slecht gedrag’. Een kind met slecht gedrag kan af en toe uithalen, maar pesten is een constante schadelijke daad voor een getarget persoon. Pesten kan verbaal zijn (bijv. Beledigende namen worden genoemd), lichamelijk (bijv. Geraakt of gewond raken) en / of mentaal (bijv. Het slachtoffer het gevoel geven dat het geen zin heeft). Typisch gerichte slachtoffers zijn iemand die geacht wordt gebrek aan vertrouwen en defensieve vaardigheden te hebben; daarom worden ze als kwetsbaar voor de pester beschouwd.

Het pesten is een groot probleem in de samenleving en kan tot nog grotere problemen leiden. Daarom zijn zoveel scholen begonnen met het aanpakken van de pesters. De school kan echter alleen zoveel meer doen om pesten te voorkomen of zelfs te vormen. Het pesten kan nog steeds worden uitgevoerd, en wanneer dit het geval is, moet uw kind worden voorbereid.

Lees hier meer over de feiten van pesten.

Hoe Ju Jutsu Helpt

Verbeterde besluitvormingsvaardigheden
Als je van de zijkant kijkt naar een Ju Jutsu les, lijkt het soms wel of ze aan het kroelen zijn met elkaar, maar de instructeurs en de kinderen zelf weten dat het veel meer is dan dat. Bij elke beweging die ze maken, gebruiken ze strategisch redenen om de zet van hun tegenstander te vermijden. Dit nieuwe niveau van denken gaat over in concrete situaties waarin ze elke situatie moeten inschatten waarmee ze geconfronteerd worden om de meest effectieve vooruitzichten te hebben.

Ze kunnen deze manier van denken toepassen op pesten, waarbij ze rationeel beslissen wat ze moeten doen als ze gepest worden. Als ze vastzitten in een situatie waarin docenten niet langer kunnen helpen, moeten ze op zichzelf vertrouwen om de juiste keuze te maken voor de situatie, in het bijzonder een situatie die fysiek kan zijn. Met deze manier van denken, ontwikkeld door het  beoefenen van ju jutsu, kunnen ze de juiste beslissing nemen en de kans verliezen om slachtoffer te worden.

Op dezelfde manier zal een kind met deze vaardigheid ook niet in de verleiding komen om een ​​pestkop te zijn. Ze begrijpen de gevolgen van hun beslissing en zullen rationeler denken dan een pestkop die in een impuls handelt.

Meld je aan bij Budoclub Tryitout

Bouwen aan vertrouwen

Zoals hierboven vermeld, is een slachtoffer van pesten meestal iemand die geen vertrouwen heeft. Gelukkig is een belangrijke les die in het ju jutsu wordt onderwezen het verkrijgen van vertrouwen in jezelf. Pestkoppen, die zelf kwetsbare mensen zijn, zullen begrijpen dat de persoon met vertrouwen geen persoon is om mee te rotzooien. Evenzo vindt iemand met vertrouwen niet de noodzaak om anderen te pesten. Zoals eerder opgemerkt, zijn pestkoppen typisch zelfbewuste mensen die ten prooi vallen aan anderen om zich beter te voelen. Met vertrouwen dat is opgedaan door ju jutsu, zal dit geen probleem zijn.

Zelfverdediging

Hoewel we allemaal hopen dat geen enkel kind wordt geconfronteerd in een situatie waarin hij geweld moet gebruiken, als een kind zich toch in een dergelijke situatie bevindt, zullen zij weten hoe te handelen. Ju Jutsu leert vaardigheden die kinderen nodig hebben om zichzelf te verdedigen tegen aanvallen en tegelijkertijd zichzelf te beschermen. De kinderen weten dat geweld de absolute laatste optie is, maar als het nodig is, kunnen ze het gebruiken. Kinderen krijgen de vaardigheden om een tegenstander op de minst agressieve manier neer te controleren. Op deze manier zijn ze niet gewelddadig; ze gebruiken gewoon middelen met geweld als dat absoluut nodig is.

Morele lessen

Ju Jutsu leert meer dan lessen over defensieve vaardigheden, maar ook levenslessen. Wanneer de kinderen op de juiste manier worden begeleid, vermijden ze dat ze zelf het risico lopen gepest te worden en / of te gaan pesten. Met hun morele kompas in de juiste richting gewezen, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Pesten is helaas al een aantal jaren bezig en gaat nog steeds door. Hoewel we het niet allemaal samen kunnen elimineren, kunnen we middelen bieden om het te beëindigen, één kind per keer. Als u wilt dat uw kinderen de hierboven genoemde voordelen genieten, neem dan vandaag contact op met Budoclub Tryitout en laat uw kind zich inschrijven voor onze lessen. Wij, net als u, willen alleen het beste voor uw kind en hun toekomst.