5 tips voor beginners

Deze tips werken – vertrouw me!

Tip 1) Wees op tijd.

Op tijd zijn is geweldig. Vroeg verschijnen is nog beter.

De klok

Gun jezelf de tijd om, om te kleden op te warmen en je op de training te richten. Dit bereidt je niet alleen voor op  het leren, het laat iedereen weten dat je een serieuze student bent.

Te laat komen, 10 minuten over het omkleden doen, slenteren tijden de les. En iemand vragen welke techniek we nu oefenen.
Het is vervelend en het stoort de rest van de klas.

Toon dus respect voor je leraar, medestudenten en jezelf door op tijd te zijn.

Tip 2) Houd het schoon en veilig.

Het is vervelend om te zeggen maar er is altijd 1 iemand die minder lekker ruikt of er minder verzorgt uit ziet.

Wees niet “die student”. Was je uniform. Gebruik deodorant. Sla de parfum over. Je gaat naar een vechtsportclub, geen dansclub!

En als je voor de lunch hummus of pesto eet, neem dan een paar pepermuntjes in je tas. Serieus-martial arts is een intieme activiteit van dichtbij, dus hier is de regel …

Laat elke klas zien alsof het een eerste date is.

En als je op blote voeten oefent, bewaar je wat babydoekjes in je tas. Voor de les, vooral als je de hele dag slippers of schoenen met open teen draagt, kan een snelle schoonmaak actie voorkomen dat je vuil of ziektekiemen naar de mat meeneemt.

Bovendien kun je na de les je voeten afvegen om te voorkomen dat je vuil en ziektekiemen mee naar huis neemt.

Laten we het nu hebben over veiligheid …

Lange nagels (voeten en handen) , piercings en sieraden van welke aard dan ook kunnen allemaal leiden tot onnodige verwondingen van jezelf en anderen. Trim je nagels en verwijder eventuele bling die kan vastlopen op je uniform of in iemands haar.

Martial Arts-studentenlijst Als je toevallig geknipt of gekrast wordt, raad ik aan wat Band-Aids en sporttape in je gearbag te dragen. Als je bloed over je uniform krijgt, voel je je misschien cool, maar krijg je bloed op MIJN uniform? Niet cool!

Dus, verwijder zoveel mogelijk bloed van je kleding, verzorg je wonden en kom zo snel mogelijk terug op de mat en vergeet het bloed op de mat niet schoon te maken.

Tip 3) Neem een ​​notebook mee.

Het is schokkend voor mij hoe weinig studenten aantekeningen maken in een vechtsportles. Je hebt een notitieboekje bijgehouden voor elk vak op de academische school, toch? Waarom zou je het op een vechtsportschool anders aanpakken?

Je hoeft je notitieboekje niet mee op de mat te dragen, elk woord dat je leraar zegt neer te krabbelen, maar je moet er zeker een gewoonte van maken om op te schrijven wat je na elke les hebt geleerd. De voordelen zijn veel-

Notities schrijven is een krachtige manier om het leren te versterken.
Je kunt lessen altijd en overal bekijken. Vooral voor de les.
Je kunt je voortgang bijhouden.
Als je op een dag lesgeeft, heb je een handleiding met oefeningen en lessen klaar om te beginnen.
Als het opschrijven van notities te veel moeite kost, wat denk je dan van het opnemen van een snelle spraaknotitie of video op je telefoon?

Ik laat de methodiek aan jou over, maar leg je ertoe om een ​​diepere verbinding te maken met wat je leert door lessen in je eigen woorden te plaatsen. Vertrouw me hierop – een notebook is een game-changer!

Tip 4) Bewaar uw vragen.

Ze zeggen dat er geen domme vragen zijn … maar dat is een leugen! Als je bijvoorbeeld een vraag stelt over een techniek voordat je hem daadwerkelijk gaat beoefenen, is dat een domme vraag.

Ik kan niet geloven hoe vaak ik docenten heb gezien – wereldklasse, legendarische instructeurs – onderbroken door hotshot-studenten die denken dat ze slim klinken, door te vragen “wat als” ze vragen …

“Wat als hij geen kleren aan heeft?”

“Wat als hij een bijl heeft?”

“Wat als hij geen hoofd heeft?”

Hé, Karate Kid! Zip it! De antwoorden op al uw vragen zullen worden onthuld door te oefenen, niet te praten.

Laten we duidelijk zijn – het is de taak van een leraar om een ​​idee te introduceren. De taak van een student is om dat idee te nemen en dan te gaan oefenen en het te verkennen.

Als iets niet werkt of als er een ontdekking is gedaan, kunt u NU een vraag stellen. En het zal een slimme vraag zijn omdat het gebaseerd is op ervaring, niet op verbeelding. Dus, mijn advies aan alle vechtsportstudenten-

Luister eerst, oefen als tweede, vraag de derde.

Tip 5) Bereid je voor op het plateau.

Een witte banddrager zijn, is het beste van tijden en het slechtste van tijden. Het is de slechtste tijd omdat je vaak het gevoel hebt dat je verdrinkt in een zee van nieuwe informatie. Maar het is de beste tijd omdat je nooit zoveel zult leren, zo snel weer. Het is opwindend!

Vroeg of laat loop je tegen een muur aan. Je zult uiteindelijk denken: “Ik weet dit alles al” of “Ik zal dit nooit allemaal leren!” Hoe dan ook, je hebt het mis.

Hier is hoe het leerproces werkt …

Je vaardigheden maken een sprong … en dan plateau.

Soms zijn de sprongen groot en dramatisch, en iedereen kan je verbetering zien.

Soms zijn de sprongen klein. Zo klein dat je misschien de enige bent die het merkt.

Soms maak je twee of drie sprongen in dezelfde maand.

Soms kan het een jaar duren om een ​​sprong te maken.

Soms denk je misschien dat je erger wordt! Maar je bent het niet! Het is precies hoe het leren gaat.

Dus geef niet op. Zolang je het juiste werk doet, op de juiste manier, ben je nog aan het leren … zelfs als je daar geen zin in heeft.

Onthoud dat het niet uitmaakt hoe lang je al hebt getraind, er is altijd meer te leren. Dus, in je hoofd, wees altijd een witte banddrager. Dat is het geheim!

Blijf denken als een beginner en je zult een meester zijn voor je het weet. Misschien 50 jaar of zo. 🙂

Pak nu een notitieblok en ga naar de les!