Peuter Budo

Sporten met peuters kreeg voorheen weinig aandacht.
Reden voor ons om als eerste in Hardinxveld Peuter budo aan te bieden.

Wat is Peuter budo?

Je kind heeft al op jonge leeftijd lichaamsbeweging nodig. De peuter (2 tm 3 jaar ) heeft veel beweging nodig in verband met de groei die het kind doormaakt.
Voldoende beweging stimuleert een goede ontwikkeling.
De peuter leert niet alleen nieuwe bewegingen, maar verbetert ooks reeds aangeleerde bewegingen. En het leuke is: je peuter doet het samen met jou! Is je zoon of dochter 2 – 3 jaar? Dan kun je samen met hem of haar meedoen met onze Peuter budo. Samen zullen jullie de basisprincipes van budo spelenderwijs leren kennen. Bovendien stimuleert Peuter budo de controle die je peuter over zijn of haar lichaam heeft. Door de bewegingen ontwikkelt je kind motorische vaardigheden en daar heeft hij of zij levenslang profijt van.

Waarom Peuter budo?

De basis motorische vaardigheden van een mens zijn: snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Deze vijf bouwstenen zijn essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Onze Peuter budolessen spreken al deze vijf bouwstenen aan en verbeteren de motoriek van jouw jonge kind. Als je kind vroeg begint met bewegen én door jou wordt gestimuleerd, is de kans groter dat hij of zij gezond opgroeit. Bovendien leert je kind dat bewegen leuk is; daardoor zal hij of zij ook op latere leeftijd blijven sporten en bewegen. Een bijkomend voordeel: omdat je zelf ook deelneemt aan de lessen heb je, in deze hectische tijden, toch quality-time met je kind.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Komen jullie voor een kennismaking les? Dan volstaat voor jullie beiden een lange sportbroek en een T-shirt. Schrijf je je kind officieel in? Dan is het verplicht dat je zoon of dochter tijdens de lessen een judopak draagt. Wij hebben onze eigen judopakken; deze kun je aanschaffen tijdens de les. Voor ouders geldt dat zij geen sieraden, riemen of andere scherpen voorwerpen mogen dragen op de budomat. Dit in verband met de veiligheid. Als ouder kun je tijdens de lessen het beste een lange sportbroek en T-shirt (geen haltertop) dragen.

Wanneer en waar?

Donderdag ochtend: 10:00 – 10:45
Wanneer starten we? Als we 10 aanmeldingen hebben
Stuur een mail naar info@tryitout.nl of een WhatsApp bericht naar 0615048156

Sporthal het Dok Hardinxveld-Giessendam

Pieter de Hooghstraat 56a
3372XJ Hardinxveld-Giessendam
Telefoon: 0615048156
E-mail: info@tryitout.nl

Related Classes