Tuimel en Stoeien

tuimel en stoeien vanaf 4 jaar.
Tuimel en Stoeien

Tuimel en Stoeien, Ju Jutsu, Judo training voor de kleinste.

Kinderen zijn heel leergierig en willen graag spelen, stoeien en tuimelen.
Tijdens onze lessen Tuimel en Stoeien in Hardinxveld kunnen kinderen van vier tot zes jaar hun energie kwijt in allerlei leuke spelletjes.
Deze spelletjes zijn de grondbeginselen van ju jutsu en judo. Zonder dat zij het merken, leren zij spelenderwijs de basisbeginselen van judo en ju jutsu.

De lessen in Hardinxveld duren 45 minuten. Tijdens de les worden de sociale en motorische vaardigheden van de judoka’s en ju jutsuka’s bevorderd.
Zij leren samen te spelen en stoeien met leeftijdsgenootjes, zonder dat ze elkaar pijn doen.
Ook leren ze een aantal basisoefeningen van ju jutsu en judo. Zo maken zij op een zeer laagdrempelige manier kennis met deze twee verdedigingssporten.
In de lessen komen de volgende onderwerpen vaak naar voren:

 

  • Omgang met elkaar
  • Normen en waarden, omgang met andere kinderen
  • Bewegingsvormen zoals rennen, kruipen op handen en knieën of op de buik, rollen en vallen
  • Stoeivormen
  • Spelletjes
  • Leren luisteren

Het belangrijkste van de lessen is dat de jonge pupillen veel plezier hebben.
Sporten en samen spelen zijn de belangrijkste onderdelen.
Tijdens de training wisselen we basistechnieken af met veel budospelletjes waar ze hun energie en creativiteit volop in kwijt kunnen.

Zelfvertrouwen

We leren kinderen ook hoe zij moeten valbreken. Dit is een techniek uit ju jutsu en judo, waarbij zij veilig leren vallen. Zo kunnen zij een rol voorover doen, of zich veilig achteruit of zijwaarts laten vallen. Deze techniek is noodzakelijk voor iedere budoka, zodat ze na een worp veilig op de mat vallen. Het heeft als extra voordeel dat je kind buiten ook minder bang is om te vallen. Door het valbreken, stoeien en spelen met elkaar zien we dat het zelfvertrouwen van een kind groeit. Zo kunnen ze zich veiliger bewegen op de mat, maar ook op school en als ze buiten met vriendjes en vriendinnetjes spelen.

Spelen met elkaar

Kinderen stoeien met elkaar, door samenspel: elkaar helpen en tegen elkaar spelen stimuleer je de sociaal emotionele ontwikkeling.
Het leren van winnen en verliezen.

Wanneer en waar?

Les rooster
Woensdag middag: 13:15 – 14:00
Boek een afspraak voor een proefles.
Stuur een mail naar info@tryitout.nl of een WhatsApp bericht naar 0615048156