kleine Draken

Jiu-jitsu training voor kinderen

Kinderen zijn heel leergierig en willen graag spelen, stoeien en tuimelen. Tijdens onze lessen Kleine Draken in Hardinxveld kunnen kinderen van vijf tot zes jaar hun energie kwijt in allerlei leuke technieken (soms ook een beetje moeilijk). Deze technieken zijn de grondbeginselen van ju jutsu.

De lessen in Hardinxveld duren 45 minuten. Tijdens de les worden de sociale en motorische vaardigheden van de ju jutsuka’s in spe gestimuleerd. Zij leren samen te werken en te stoeien met leeftijdsgenootjes, zonder dat ze elkaar pijn doen. Ook leren ze een aantal basisoefeningen van ju jutsu. Zo maken zij op een zeer laagdrempelige manier kennis met deze verdedigingssport. In de lessen komen de volgende onderwerpen vaak naar voren:

  • Leren luisteren
  • Normen en waarden, omgang met andere kinderen
  • Bewegingsvormen zoals rennen, trappen, stoten, rollen en vallen
  • Stoeivormen

Spelletjes

Het belangrijkste van de lessen is dat de jonge pupillen veel plezier hebben. Sporten en samen spelen zijn de belangrijkste onderdelen. Tijdens de training wisselen we basistechnieken af met veel budospelletjes waar ze hun energie en creativiteit volop in kwijt kunnen.

Zelfvertrouwen

We leren kinderen ook hoe zij moeten valbreken. Dit is een techniek uit ju jutsu en judo, waarbij zij veilig leren vallen. Zo kunnen zij een rol voorover doen, of zich veilig achteruit of zijwaarts laten vallen. Deze techniek is noodzakelijk voor iedere budoka, zodat ze na een worp veilig op de mat vallen. Het heeft als extra voordeel dat je kind buiten ook minder bang is om te vallen. Door het valbreken, stoeien en spelen met elkaar zien we dat het zelfvertrouwen van een kind groeit. Zo kunnen ze zich veiliger bewegen op de mat, maar ook op school en als ze buiten met vriendjes en vriendinnetjes spelen.

Gratis proefles

Nieuwsgierig geworden? Meld je kind(eren) tot zes jaar aan voor een gratis kennismaking les .