Judo 5-12 jaar

JEUGD JUDO, VOOR IEDEREEN

Leren bewegen, vallen en doorgaan, sportiviteit, omgaan met anderen. Dat is judo. De jeugdgroep is voor jongens en meisjes van ongeveer zes tot twaalf jaar oud. Iedereen kan hier aan mee doen, want we trainen ieder op zijn eigen niveau. Bij deze sport wordt je mentaal en fysiek uitgedaagd. De sport verhoogt het zelfvertrouwen en de weerbaarheid, maar is bovenal ontzettend leuk om te doen.

JUDO IN HARDINXVELD-GIESSENDAM

Je traint op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam, onder leiding van een ervaren trainer. De training duurt een uur. Hier leer je de basis van judo, zoals valbreken, houdgrepen en worpen. Je hoeft niet sterk te zijn, want je leert vooral hoe je de beweging van een ander kan gebruiken om jezelf te verdedigen.

LESDOELEN

Ons doel is om alle jongens en meisjes steeds weer een leuke en leerzame training te geven. Het maakt niet uit of je wel of niet sterk, lenig of snel bent. Bewegen is leuk. Daarom krijg je van ons altijd oefeningen op je eigen niveau, zodat je jezelf steeds weer uit kan dagen.

Niet alle bewegingsvormen in de training herken je direct als judo. Dat komt omdat wij je zo veel mogelijk bewegingsvormen aan willen leren. Zo ontwikkel je jezelf beter dan alleen met klassieke budolessen.

MEER ZELFVERTROUWEN

Door deze oosterse verdedigingsport krijg je meer zelfvertrouwen. Iedere keer dat je valt, sta je weer op en ga je door. Je leert te vertrouwen op je eigen kracht, waardoor je steeds sterker wordt. Door de trainingen leer je goed samen te werken met leeftijdgenoten. Daardoor lukt iedere oefening steeds beter, waardoor je eigenwaarde versterkt. Dat is een basisingrediënt voor mentale en fysieke weerbaarheid.